A Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társaság és a Mályvavirág Alapítvány hosszú távon elkötelezett az együttműködésben.

Az Alapítvány a HPV megelőzéséért és a nőgyógyászati daganattal érintettek segítéséért dolgozik. Alapítványunk 2021-től a férfiakhoz is szól, egyrészt a HPV asszociált elváltozások és daganatok területén - Kardvirág Program: -, valamint szorosan együttműködünk a Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társasággal, segítjük, erősítjük a fej-nyaki daganatok tüneteire való figyelemfelhívást, a kezelések ismertetését, a kommunikációt és a projektek/kampányok megvalósítását. A Társaság szakmai támogatást biztosít a Kardvirág Program számára.

Bővebben a Mályvavirág Alapítványról:

A Mályvavirág az érett nő virága. Kitartó, erős és nagyon szép. Minden nő Mályvavirág, csak van, hogy a szirmaink megsérülnek. Ezért kell odafigyelni magunkra, odafigyelni ránk!

2013-ban indult a szervezetünk, mely két fő vonal mentél dolgozik. Az egyik a humán papillomavírus, a HPV prevenciója, a másik a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése. Míg az elsőbe az edukációs és kampányprogramok, kiadványok szerkesztése, online szülői értekezletek, ismertető videók tartoznak, a másikba a teljes betegút menedzselése, a tünetektől a terápiákon át a rehabilitációig. Ezt a Gyógyulást Segítő Programunk (GYSP) keretében tesszük meg. Szorosan együtt dolgozunk a szakmával, orvosokkal, védőnőkkel, nővérekkel. 2019-ben három kitüntetést kaptunk: Az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Esélyteremtési Díjat, az Év Egészségfejlesztő Civil Szervezete Díjat, valamint tiszteletbeli taggá választott bennünket a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társasága.

Emellett örökös kiállítási jogot kaptunk a Magyar Nőorvos Társaság által szervezett konferenciákon, továbbképzéseken.

Európában számos szervezettel vagyunk kapcsolatban (ECPC, ESMO, ESGO, valamint WOCC, ASCO). Guideline-okat és szakmai anyagokat véleményezünk betegszakértő szemmel.

www.malyvavirag.hu www.felfedezni.hu www.mallowflower.com

HPV prevenciós munkánk

  • HPV elleni védőoltás kampányokat szervezünk - 2900 iskolához juttatjuk el tájékoztató anyagainkat,
  • iskolákban oktatunk,
  • segítjük és képezzük a védőnőket,
  • megszervezzük minden évben az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet Magyarországon, kb. 200 településsel
  • kiadtuk a MályvaZseb - HPV és minden, ami még belefért című könyvünket (2020)
  • kiadványokat készítünk- HPV Fele Se mese, Cooltas (tiniknek), HPV védőoltás kiadvány
Érintettek segítése:

A teljes betegút menedzsmentben részt veszünk: az első állomástól (tünetek) végig segítjük a beteget és a hozzátartozót. Orvost, intézményt ajánlunk, felkészítünk a kezelésekre, sorstárssal, sorstársközösséggel összekötünk, rehabilitációt fejlesztünk (Gyógyulást Segítő Program-GYSP), kiadványokat készítünk, segédeszközöket forgalmazunk.

Szakmai konferenciákra járunk, előadunk és kiállítunk. Szakmai Bizottságot tartunk fent, nagyon szorosan dolgozunk együtt az egészségügyi szakemberekkel.